Kören

Korister sökes


Välkommen till oss i Kören Mixtus Cantus som för närvarande har 17 medlemmar.

Just nu söker vi främst tenorer, basar och altar. Vi träffas och övar på Kroksbäck (Malmö) varje måndag kl. 19.00-21.00. Ta kontakt med oss - och bestäm dig för att komma och lyssna och prova på att sjunga en lämplig måndag. I pausen eller efteråt så får du möjlighet att prata lite med oss medlemmar och träffa vår dirigent Martina Tomner och känna efter om du trivs med vår kör. Du får provsjunga för Martina innan det beslutas om ditt medlemskap.


Vi förväntar oss av dig som medlem att du kommer regelbundet, då kvalitén ökar betydligt om vi prioriterar närvaron.


Mixtus Cantus sjunger en blandad repertoar med allt från 1500-talsmusik till nutida musik.

Vi vill utvecklas rent musikaliskt. Vi brukar åka på körresor någonstans med mycket sång! Vi har varit i bl.a. Österrike, Wales, Tyskland, Estland, Grekland, Sicilien och 2003 var vi i Fuengirola, Spanien och representerade Sverige på de Internationella dagarna. I juni 2013 var vi i Schweiz och Frankrike och sjöng. Vi deltog i det svenska nationaldagsfirandet samt sjöng  utanför FN i Geneve. I september 2019 besökte vi vår vänkör på Jylland där vi sjöng på Koldingehus samt vid högmässan i Brödramenighetens kyrka i Christiansfeld, en by på Sønderjylland, med

UNESCO´s världsarvslista.


Förutom allt detta så får du träffa många nya trevliga människor, du blir rent av piggare och betydligt friskare. Så vad väntar du på? Sätt igång och sjung!


Välkommen!


Om du är intresserad så ta kontakt med:

Ordförande Christel Larsson Lunderquist, 0701-90 17 53, cll@ukl.se

Vår historia

Sångkören Mixtus Cantus bildades 1963 så vi har fyllt 60 år! Namnet antyder inte bara att vi är en blandad kör utan också att vi har som mål att alltid ha en blandad repertoar. Vi vill inte placeras i något specifikt fack, utan ansluter oss gärna till den traditionella svenska körtraditionen. Mixtus Cantus har genom åren försökt hålla en bred repertoar för att kunna delta i de mest skilda sammanhang. Här kommer några axplock från våra engagemang:


  • Kören var bl.a. ”huskör” under alla de 10 år som de populära ”Sjung ut”-konserterna hölls på Pildammsteatern


  •  25-årsjubileet firades med pompa och ståt med konsert i Stadsteaterns foajé.   Här deltog gästande kör från Wales samt några av körens tidigare dirigenter   som Olof Hult och Bengt Hall, båda kända musikprofiler


  • I Sveriges Körförbunds regi, tillsammans med andra körer, hölls en konsert med ABBA-tema på Palladium i Malmö 2014


  • Deltog i den ambulerande kör som turnerade runt i Skåne tillsammans med Malmö Operas uppsättning av Romeo & Julia'


  • I november 2015 ingick vi i en storkör som framförde Queenlåtar på Palladium


  • Under våren 2017 arbetade vi med körprojektet Operamania som även den resulterade i en konsert på Palladium

 

  • Sommaren 2019 deltog vi i Nordklang i Helsingborg. En körfestival med 1000 besökare från samtliga nordiska länder


  • Sommaren 2022 deltog vi i Nordklang på Reykjavik, Island. En körfestival med 300 besökare från 7 länder


  •  I oktober 2023 ingick vi i en storkör som framförde Pärlor från Disney på   Palladium


  • Engagemang vid bröllop, välgörenhetskonserter, julkonserter, valborgssång, vårdinrättningar, cafékonserter, samarbete med Parkteatern på MAF m.m.


VILL NI BOKA OSS?

Se under fliken Kontakt
MARTINA TOMNER


Martina Tomner är tonsättare, körledare och lärare i musikteori. Hon tog IE-examen (huvudinriktning arrangering/komposition) vid Musikhögskolan i Malmö 2007, och diplomexamen i komposition våren 2012. Hon har även studerat musikvetenskap vid Lunds universitet.

Under sin utbildning har hon komponerat musik för många olika konstellationer, från elektroakustisk musik och kammarmusik till verk för större ensembler och orkester. Hennes stycken har uppförts av Musica Vitae, Stockholms läns blåsarsymfoniker, Värmlands sinfonietta och Norrköpings symfoniorkester. Hon samarbetar även med musiker i kammarmusikaliska sammanhang, och skriver då gärna stycken där instrumentets eller röstens klangmässiga möjligheter utforskas.


Vid sidan av sina studier har Martina i många år arbetat som körledare och leder just nu kören Mixtus Cantus. Tidigare har hon också lett Malmö Motettkör.


2008-2011 var hon förbundsdirigent för Regionförbundet Körsång i Skåne och instuderade samt dirigerade då bl.a två produktioner av Carl Orffs Carmina Burana (2010 och 2011). Hon har deltagit i flera master classes i kördirigering, bl. a. Lund International Choral Academy i oktober 2012.


Just nu arbetar Martina deltid som lärare i gehörs- och musiklära på estetiska programmet på Latinskolan i Malmö. Resten av tiden ägnar hon åt komposition och kördirigering på frilansbasis.


“En studie i instängdhet” hade premiär i Fångtornet, Malmöhus den 25:e oktober 2014. Den 9/5 2015 framfördes “Vad som har hänt i sagan skall hända även mig!” med texter av Edith Södergran. Körcentrum Syds kompositionsstipendium gjorde det möjligt för Mixtus Cantus dirigent Martina Tomner att specialskriva detta verk för kören. Detta utgjorde ett unikt tillfälle att lyssna på nyskriven körmusik av en ung kvinnlig kompositör och med text av en kvinnlig poet.


Kontaktinformation:

Mobiltelefon +46-701-90 17 53

Postadress c/o Christel Larsson Lunderquist, Norrbäcksgatan 31, 216 24  Malmö

E-post: Allmän information: info@mixtuscantus.se Webbadministratör: webmaster@mixtuscantus.se

KÖREN